23.6.2016. 18:21
15
Jahja je navijač Sarajeva i sa šest godina je ispostio cijeli ramazan: Ne treba biti sezonski vjernik
"Počeo sam sa pet godina da postim. Sa šest godina sam prvi put ispostio cijeli ramazan. Nije nezgodno postiti", ovako razgovor za Source počinje trinaestogodišnji Jahja Jusupović i dodaje:

"Ima ljudi koji rade u rudniku i poste. Ko je iskren, Allah mu pomaže. Post nije samo ustezanje od hrane, treba da čuvamo svoj jezik, da ne radimo nešto loše", kaže Jahja.

Sa ovim pametnim dječakom razgovarali smo o postu, ramazanu, o lijepom ponašanju, o onome što treba činiti i što ne bismo smjeli nikako, u toku mjeseca ramazana.

"Ljude treba blago upozoravati, prisila je zabranjena. Ne treba nikoga tjerati na nešto, samo treba Allaha zamoliti da mu pomogne da osjeti slast Ramazana. Mene majka nikad nije tjerala da postim, samo mi je došlo", priča Jahja. 

Poslušajte cijeli razgovor sa Jahjom Jusupovićem u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Ramiz Uzunović

15
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.