11.7.2016. 17:07
0
Znate li zašto je Šahzina radionica posebna? Sedam radnika sa istim problemom
U autolakirerskoj radionici "Krokodil" nadomak sarajevskog naselja Blažuj, Šahzo Herenda je zaposlio sedam radnika, među kojima su dvije žene. Zaposlene su samo gluhonijeme osobe.
Svakog dana ovih sedam uposlenika vrijedno preuređuju automobile, i tvrde da je njihov rad podjednako kvalitetan kao i u svim drugim radnja koje nude ovu uslugu.

Šahzo sa suprugom Enisom, koja je također gluhonijema, dogovara poslove, a kćerka Ajla, koja nema problema sa sluhom, često učestvuje kao tumač kada se s nekim ne mogu sporazumjeti.

Radionicu je otvorio prije dvije godine, u čemu mu je,  pomogao Fond za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.  Nedavno su od Fonda dobili i kamion za šlepanje automobila. U budućem periodu planiraju proširiti djelatnost i zaposliti nove radnike.

Pogledajte zanimljivu priču o porodičnom biznisu porodice Herenda u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.