23.8.2016. 11:43
24
Znate li ko je Čedomir Domuz? Kćerka Sanja prihvatila islam, nosi hidžab i radi kao kontrolor leta
Jedan je od prvih ratnih komandanata odbrane Igmana. Poginuo je 30. jula 1992. godine na Rogoju - Trnovo, kao vojnik, na dužnosti komandira izviđačko diverzantskog voda. Posthumno je odlikovan Zlatnim ljiljanom, Policijskom medaljom za hrabrost i ordenom Zlatnog grba sa mačevima.

Bio je izuzetno hrabar čovjek koji je srcem i dušom bio za  BiH , za koju je i život dao.  Čedini borci  bili su dobrovoljci, koji su uvijek bili uz njeg.

Govorio je ako pogine da se sahrani na Brezovači pored partizanskog   spomen-  obilježja, gdje su kosti 98 oslobodilaca Hadžića iz Drugog svjetskog rata. Nakon što je izgubio život, njegov želja je i ispunjena. 

Pored njega je ukopan i saborac Adnan Došlić, u čijem odijelu je pronađena kutija od šibica u kojoj je bio papir sa ispisanom istom željom, da se ukopa pored Čede.

Nakon Čedinog odlaska, majka Vesna ostaje sama da se bori za svoje dvoje djece, sina Tea i kćerku Sanju. 

I izborila se. Sin Teo je završio Vojnu akdemiju u Turskoj, a Sanja je postala kontrolor leta.
Kćerka i majka, su pored svih svakodnevnih životnih puteva, napravile i jedan veoma važan i drugačiji u svom životu, prihvatile su islam. 

Za Source je Sanja, koja sada nosi hidžab, govorila o svom ocu, bratu, porodici koja joj je podrška, prelasku na islam, sticanju obrazovanja. Poslušajte cijeli razgovor u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

24
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.