13.10.2016. 10:35
3
Mektić za Source: Sanjin Sefić je uhapšen u Prijepolju, kompletnu smjenu na GP Uvac treba suspendovati
Ministar sigurnosti Dragan Mektić potvrdio ja za Source da je Sanjin Sefić uhapšen u okolini Prijepolja.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo jutros je i službeno obaviješteno od Interpola Sarajevo da je osumnjičeni Sanjin Sefić uhapšen 12. oktobra.

Mektić navodi kako slijedi ekstradicijski postupak, odnosno izručenje Sefića pravosudnim organima BiH.

"Postoje dva načina da on bude izručen. Jedan je u skraćenoj proceduri, ali pod uslovom da on pristane želi da bude izručen u BiH. Drugi je redovna ekstradicija koja podrazumijeva više dokumentacije i dokaza koje treba dostaviti vlastima Republike Srbije u smislu osnovanosti da je on počinio to krivično djelo što može produžiti ekstradiciju i izručenje", kazao je Mektić za Source.

Ministar sigurnosti BiH kazao je da nakon što je utvrđeno da su službenici Granične policije odgovorni što je Sanjin Sefić prešao granicu BiH, da je tražio suspenziju radnika na Graničnom prijelazu Uvac. 

Sanjin Sefić prešao je Granični prelaz Uvac u taksiju. Naš sagovornik R.U. kaže kako taksisti sa obje strane mogu bez ikakvih problema da prelaze granicu i rade to svakodnevno, pa tako ova situcija sa Sanjinom Sefićem ne treba da iznenađuje.

"To je granični prijelaz na kojem je veoma slaba kontrola putnika. Tu može da prođe ko želi i kako god hoće. Može se prenijeti bilo šta. Veoma rijetko vrše preglede vozila i putnika. Znalo nas je čak osmero u automobilu proći preko granice. Ja idem često tim prijelazom, on se nalazi u blizini naselju, pa i sami građani prelaze kako hoće, tako da svako može i bez ikakvih dokumenata da pređe granicu. Uopšte me ne čudi što je Sefić uspio da prođe granični prijelaz Uvac", kaže naš sagovornik R.U.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je prije dva dana u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira, navode iz MUP -a KS.

(Alen Avdić)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.