20.10.2016. 19:47
15
"Sebija Izetbegović nije dorasla poziciji, važniji je Karabeg sat vremena, nego ona dvadeset sati"
Prije nekoliko dana pojavili su se navodi kako je Univerzitetski klinički centar u Sarajevu pokrenuo disciplinski postupak protiv ljekara Dragana Đokanovića, nakon što je govorio o problemu odlaska ljekara sa Kliničkog centra.

"Rekao sam da mi je žao što ljekari napuštaju BiH, što odlaze iz naše zemlje. Jedan broj odlazi zato što se ne mire sa klimom u Kliničkom centru, jedni hoće da se posvete privatnim poslovima. Zašto bi neko u atmosferi koja nije dobra radio za mizernu platu, kada mogu da rade privatno i budu mirni i neopterećeni", navodi Đokanović.

Razgovarali smo sa doktorom Đokanovićem o ovoj temi, i odmah na početku razgovora tvrdi da disciplinski postupak nije pokrenut. Vrlo otvoreno nam je govorio kako nije zadovoljan dolaskom Sebije Izetbegović na čelo Klinike.

"Mislio sam da je  Sebija Izetbegović dorasla poziciji koju obavlja, ali nije, nije dorasla da upravlja Kliničkim centrom u Sarajevu. Kako je moguće da direktor uđe u rat sa predstavnicima Ljekarske komore, zato što su kritikovali rad. Mnogo je veći interes da na Kliničkom centru doktor Karabeg bude sat vremena, nego Izetbegovićka dvadeset sati dnevno", kaže Đokanović.

Navodi da poslije snimka koji je javnost mogla čuti, a u kojem Izetbegović veoma drsko prijeti jednom od uposlenika,  ne može se kazati kako cvjeta cvjeće na Kliničkom.

Cijeli razgovor sa doktorom Đokanovićem možete pogledati u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević


15
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.