16.3.2017. 11:47
21
TV voditelj Daniel Delale za Source o krađi njegovog Golfa: Sarajevo me koštalo 25 hiljada maraka, moram biti ljut i ogorčen
Jedan od najpoznatijih TV voditelja ove regije Daniel Delale je ostao bez svog automobila u Sarajevu.

"Imao sam neki godišnji odmor i došao sam da vidim svoje prijatelje u ovom gradu. Radio sam ovdje i živio skoro godinu dana, stvorili su se neki odnosi i krenuo sam da vidim društvo. Volim ovaj grad i ljude, dolazio sam ovdje i prije nego sam tu živio i radio. Stigao sam u ponedjeljak i parkirao kod prijatelja na Sagrdžijama. Drugi dan sam hodao po gradu, bez automobila, samo sam ujutro prekontrolirao je li automobil na mjestu. Sve je bilo uredu. S utorka na srijedu su mi ukrali auto. Probudio sam se ujutro i samo sam htio vidjeti je li automobil tu, no nije ga bilo. Otišao sam do policije da prijavim i da vidimo da nije pauk odvezao auto, no nije tako bilo. Napravili smo zapisnik i to je to. Ovaj put me Sarajevo koštalo 25 hiljada maraka, koliko to auto sada vrijedi. U pitanju je Golf 6, godište 2012.", kaže za Source.ba Daniel Delale.

Hrvatski televizijski voditelj redovno dolazi u naš grad, ali posljednji boravak ostat će mu u veoma ružnom sjećanju.

"Vidite, to je stvar, nije da sad tugujem, ali nije mi ni svjedno. Ta situacija sama, kada ti neko nešto ukrade, za šta si radio, nije ti palo  s neba dakle, nije ti niko servirao i poklonio, naravno da moraš biti ljut i ogorčen. Kradu se svugdje automobili, ali u Sarajevu sto puta više nego igdje drugo. Stvarno je vrijeme da se poduzme nešto da ovaj grad postane iole siguran. Ja ga volim i doći ću opet, ali sve to skupa baca ružnu sjenu na ovaj grad. Najprije su bili problemi pasa lutalica, pa kad izlaziš iz stana moraš imati 150 stvari na umu, zaključaj ovo zaključaj ono, nemoj nešto ostaviti u automobilu, pazi na ovo i tako dalje. Stvarno je stresno. Koliko god je grad opušten duhom, toliko je neopušten u tim stvarima", priča Delale.

Uvijek je neka drama kaže kada je u pitanju sigurnost u glavnom gradu BiH, i velika je razlika u odnosu na Zagreb, iz kojeg dolazi. 



"Sigurnosna situcija je ovdje mnogo lošija nego u Zagrebu. I u Hrvatskoj se kradu automobili, ali za 99 posto manje nego ovdje. Ja u Zagrebu mogu ostaviti vrata od stana otključna, ne moram birnuti hoće li mi neko ukrasti automobil, ne moram paziti šta sam ostavio unutra i hoće li mi neko obiti auto zbog nekog mp3 uređaja. Velike su razlike u tim  nekim sigurnosnim apsketima života. Živio sam ja ovdje i parkiravao to auto, svugdje, ali naprosto sam sad naletio. Da je to ovdje posebno izraženo, jeste, i ne može se reći drugačije",
kaže voditelj. 

Zašto je tolika razlika u sigurnosti kada su u pitanju ove dvije zemlje, Delale nam kaže da pitamo Dodika i Izetbegovića, to je njihov posao tvrdi. Sve ove stvari jako narušavaju ugled ovog grada kaže Delale.

"Čopor lutalica mi dolazi u susret dok prijateljima naprimjer nosim neku klopu, pa se ja onda moram skrivati u neko sklonište dok oni prođu. Sve je to vjerujte jako neugodno. Stalno se zamaraš pitanjem hoće li ti neko nešto ukrasti, hoćeš li naći automobil gdje si ga ostavio, to me jako nerviralo i pričinjavalo mi je ogroman stres. Mada je naglašavam, da uprkos svemu ja i dalje volim ovaj grad i dolaziću ponovo", navodi Delale. 

Delale je popularnost stekao autorskom emisijom Red Carpet, koja se emitovala na Novoj TV, a u kojoj je radio tematiku iz showbiz svijeta. Trenutno nije na TV ekranima, no neće odustati od svog prvog izbora kaže.  

"Trenutno radim u medijskoj kući Adria medija, direktor sam uredništva internet izdanja, poput Cosmopolitana, Storyja i slično. Budući da je situacija na televizijama u Hrvatskoj jako klimava i kupuje se samo licencirani program i ne traže od domaćih autora emisije, malo sam se povukao sa televizije na ove platforme. Televizija jeste moja prva i jedina ljubav, pa se planiram i vratit u dogledno vrijeme
", kaže voditelj. 

(Alen Avdić)
 

21
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.