5.5.2017. 15:42
3
Detalji o trostrukom ubici iz Goražda: Jako je inteligentan i svjestan svega što je uradio!
Trostruki ubica iz Goražda je saslušan. Mladi Nezir Kamenica je kazao da je motiv za počinjenje gnusnog zločina, nedovoljno pažnje koje je imao od ukućana.

Nezir je 2. maja u porodičnoj kući u selu Bogušići kod Goražda sjekirom ubio svoju majku Zehru, očuha Ifeta i nanu Šemsu.

"Mladić je ispitan. Vještačenje nije još izvršeno, tek u nedjelju će doći ljudi za vještačenje. On će se danas predati Kantonalnom tužilaštvu Goražde radi određivanja pritvora. Govorio je o teškom životu, radio je i bio tu kod majke. Bavili su se poljoprivredom. Teško mu je bilo i bio je zapostavljen. To su njegovi navodi, koji nemaju neko uporište. Dva brata žive na Ilidži sa maćehom, a otac im radi u inostranstvu. Uglavnom je tu bio sukob oko rada na njivi, i teškoj svakodnevnici, navodno. Nije ovo normalno, no vještačenjem i pregledom će se otkriti razlog njegovog ovakvog ponašanja. Bio je navodno povučen, čudan, kažu komšije. Međutim, ako je učio jezike i radio svoj posao, to je komšijama čudno. Ne treba to uzimati za ozbiljno. Ja sam ispiticajući ga ustanovio da je bio jako inteligentan. Odrastao je u Švicarskoj, teško djetinstvo,selidba, rastavljeni roditelji, osjećao se zanemarenim, ostavljenim, roditelji svako na svoju stranu. Teško je to objasniti", kaže za Source Lazar Draško, postupajući tužilac u ovom slučaju.

Nakon krvavog pira, Kamenica je ubijene prekrio jorganom, zaključao kuću, bacio ključ i uputio se u Sarajevo, gdje se tek jučer predao policiji.

Glavni kantonalni tužitelj Mirsad Bilajac je naveo kako je Kamenica naveo da je najprije želio on da se ubije, ali je odustao od toga. 

Kako nema dokaza da je bio zlostavljan, u pitanju je dakle neka njegova sujeta i povrijeđenost. Tužitelji navode da je tokom ispitivanja vladao svim detaljima, bio svjestan djela, ali vjerovatno će u nastavku procesa biti traženo njegovo psihičko vještačenje. Opisao je i detalje monstruoznog ubistva. 

Ifet ga više puta pokušavao izbaciti iz kuće

Ulaskom u kuću, Nezir je  prvo je ubio očuha koji se nalazio za kompjuterom, potom majku koja je izišla iz sobe, a onda nanu koja je spavala u sobi. 

Od 2. maja do jučer, kada se predao policiji, Nezir Kamenica je, najvjerovatnije, bio u stanu na Ilidži s maćehom i braćom. 

"Bio je šutljiv, čudan. Na putu ka gradu stao bih mu da ga povezem autom, ali je on to odbijao. Ifet ga je više puta navodno pokušavao da izbaci iz kuće, jer nije njegovo dijete"
, kažu komšije.  

Sinoć je Kamenica predat goraždanskoj policiji, gdje je saslušan u svojstvu osumnjičenog za trostruko ubistvo.

Ovo krivično djelo za sada u Tužilaštvu kvalificiraju kao višestruko ubistvo na okrutan način, za što je zaprijećena kazna od najmanje 10 do 45 godina zatvora, ali će kvalifikacija ovisiti od rezultata obdukcije tijela zakazane za nedjelju. 

(Alen Avdić)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.