6.2.2018. 16:15
9
"To što su me osudili na devet godina zatvora je moja najjača referenca u kandidaturi za predsjednika države"
Za Source.ba je govorio Jerko Ivanković Lijanović, bivši federalni ministar koji je osuđen na kaznu zatvora od devet godina.

Vijeće Kantonalnog suda u Tuzli ga je osudilo zbog zloupotreba položaja i ovlasti, a presuda se odnosi na nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području Tuzle i Federacije BiH od 2011. do kraja 2014. godine.

Lijanoviću se izriče i sigurnosna mjera zabrane vršenja dužnosti ministra na nivou FBiH u trajanju od dvije godine.

Lijanoviću se oduzima nezakonito pribavljena korist u iznosu od 652.861,38 KM. Postupak u ovom predmetu je počeo u maju 2016. godine, a Lijanović je optužen da je budžet FBiH oštetio za više od 817.000 KM.

Navodi se kako je  uslovljavao poljoprivrednike u FBiH da 50 posto od iznosa podsticaja koji im bude dodijeljen moraju davati kriminalnoj grupi koju je organizirao. 

Razgovor s Lijanovićem možete poslušati u priloženom videu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.