15.2.2018. 12:46
17
Naser Orić otvoreno za naš portal: Neka ispita moj dosije i vidi jesam li kriminalac. Idem u Srbiju u lov kad god imam vremena
Posljednjih dana naša zemlja je leglo terorizma prema navodima pojedinih medija iz regije.

Moglo bi se kazati kako je sve počelo od glasnih i jasnih izjava predsjednice Hrvatske u kojima je kazala kako je BiH rasadnik terorista. 

Nakon toga je demantovala svoje izjave, pa onda ponovo kazala da jesmo prijetnja kada je u pitanju ova problematika. 

U tome je podražao i predstavnik Hrvata u našoj zemlji Dragan Čović, koji je na nedavno u Briselu gdje su prisustvovali i Bakir Izetbegović te Mladen Ivanić s predsjednikom Evropske narodne partije Josephom Daulom, optužio Bošnjake da žele dominaciju kroz stvaranje islamske države, prikrivajući to građanskim konceptom.

Nakon što se nedavno u RS-u pojavilo Udruženje "Srbaska čast", koje, kako kažu analitičari, dokazano ukazuje da se radi o kriminalnoj grupi pomoću koje se stvaraju paravojne formacije u manjem bh. entitetu, druga strana je izbjegavajući dalju priču i istragu o njihovom dolasku odmah objavila kako u Federaciji postoji Udruženjem "Askeri" iza kojeg se skriva "teroristički kamp za obuku djece". 

Snimak koji se pojavio na internetu prikazuje djecu različitih uzrasta, u odmaralištu na jezeru Jelen kod Tešnja, koja rade razne vježbe. Mediji iz Republike Srpske, Hercegovine i Srbije priču su prenijeli sa naslovima poput "Vojna obuka djece", "Askeri proizvode mlade ratnike" , "Kamp za obuku terorista u BiH" i slično. 

Iz Ministarstva sigurnost BiH, tačnije ministar Dragan Mektić je kazao kako su ozbiljno pristupili cijeloj ovoj priči.


"Sve što bude van zakona proslijedit ćemo Tužilaštvu. Ne sumnjam u djecu, ona samo mogu biti zloupotrebljena, samo zato što su na čelu tih organizacija nalaze kriminalna lica. Naser Orić je jedno od tih sumnjivih lica", rekao je Mektić.

Dakle, uz ovaj kamp povezali su ime Nasera Orića, bivšeg komandanta TO Armije RBiH u Srebrenici. No, Orić za Source govori demantuje ove navode i objašnjava zašto se ovaj kamp dovodi u vezu s terorizmom. 

(Alen Avdić)

 
17
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.