21.6.2018. 14:44
5
Evo gdje je i šta radi Malik iz filma 'Otac na službenom putu': Ljudi me više pamte po toj ulozi nego po ovom što trenutno radim
Svoju oazu mira i ljubavi je stvorio u Štrosmajerovjoj ulici u Sarajevu. A pored svih mogućnosti koje je imao u životu, izabrao je da bude jedan od najboljih bosanskohercegovačkih kuhara i slastičara.

Sjećate li se Malika iz filma 'Otac na službenom putu'. Tada sedmogodišnji Moreno Debartoli dobio je ulogu koja će obilježiti cijeli njegov život.

Mnogi su bili sigurni kako se rodila još jedna glumačka veličina, no sudbina je dječaka odvela u sasvim drugom pravcu. 

Školovao se na  prestižnim akademijama za kuhare i slastičare štirom svijeta, i sada nesebično svoje znanje dijeli i sa mladima koji s njim rade.

U Sarajevo je kaže donio poslastice od isključivo prirodnih namirnica, rađene namodrnijim tehnikama slastičarstva. 

Živi na relaciji Sarajevo – Rijeka, gdje se još uvijek nalazi njegova porodica - supruga Katja, rođena Ruskinja, i dvoje djece.

Na kraju nam je objasnio i svoje porijeklo, prije svega ime, koje nije nimalo tipično za naše prostore.
Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber
Montaža: Emir Preljević



5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.