27.6.2018. 16:04
1
"Istrčao je sa sjekirom i govorio 'J**** vam majku balijsku', prijeteći da će nam odsjeći glave i nabiti na kolac pored mezarja"
Prije nekoliko dana sjekirom je napadnut povratnik u rogatičko selo Bjelogorci Nedžad Herceglija.

Kako  je za Source ispričao Herceglija, njegov komšija je nekoliko puta zamahivao sjekirom prema njemu i njegovoj 11-godišnjoj kćerki, psovao mu a potom ga udario šakom. 

Događaj se desio dan prije Bajrama, kada se on sa kćerkom vraćao iz rogatičke džamije kući.

"Išali smo autom iza njegovog traktora. Kada smo htjeli da ga prestignemo on nam se prepriječio na putu. Stali smo, on je istrčao sa sjekirom u ruci. Bili smo u "golfu" kćerka i ja, otvorio mi je vrata i zamahivao sjekirom nekoliko puta, psovao nam te me udario šakom. Kao kroz san sam čuo kad mi je kćerka rekla da je otišao",  kaže Herceglija za Source.

Dodao je da je nakon tog događaja otišao do stanice policije da prijavi napad, a potom u Dom zdravlja u Rogatici.

Herceglija nam  je kazao da je ovo treći put da ima probleme zbog istih osoba, koje su mu prethodno otrovale stoku i prijetile.



Cilj je najvjerovatnije kaže da ih istjeraju, zato što su Bošnjaci.

Zbog trovanja stoke porodice Herceglija, protiv jedneosobe podignuta je optužnica, koju je potvrdio Osnovni sud u Višegradu.

Cijeli razgovor sa Herceglijom možete poslušati u priloženom videu.

(Alen Avdić)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.