5.7.2018. 9:10
0
"Naišao sam na njih dok su bili u čučećem položaju. Radi se o najnižoj vrsti ljudske rase, ljudima koji pljačkaju leševe"
U mezarju Memorijalnog centra Potočari danas će početi kopanje mezara u koje će biti spušteni posmrtni ostaci 35 novoidentifikovanih žrtava genocida u Srebrenici, koje će biti ukopane na kolektivnoj dženazi 11. jula.

Iz organizacionog odbora kažu da 11. jula očekuju oko 20 do 30 hiljada ljudi iz svih dijelova svijeta koji će doći da odaju počast žrtvama genocida počinjenog u julu 1995. godine.

O obilježavanju 11 jula, ukopu žrtava, samoj Srebrenici i žrtvama ovog kraja, govorili smo s Amorom Mašovićem iz Instituta za nestale osobe BiH.

Mašović nam je ispričao šta je sve zaticao na mjestima koja je posjetio tokom potrage za nestalima osobama, te na kakve ucjene su nailizalili.

Objasnio nam je i kada je bio najviše šokiran nekim prizorom tokom pronalaska tijela nastradalih Srebreničana.

Cijeli intervju s Mašovićem možete pogledati i poslušati u priloženom videu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.