11.7.2018. 15:20
2
Emir Suljagić o Rajku Vasiću i Milomiru Mariću: Čekamo te Rajkane!
Uoči samog obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, načelnik ovog grada je statusima na društvenim mrežama ponovo izazvao tenzije.

No, veći bijes među stanovništvom koje je preživjelo golgotu Srebrenice i drugih krajeva naše zemlje, izazvalo je pisanje Rajka Vasića, člana Glavnog odbora SNSD-a.

Naime, Vasić je jučer na svom Twitteru zaprijetio novim genocidom. On je, uoči 23. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopa novih 35 žrtava, napisao sljadeće:

"Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku"

Ovakve istupe političara iz RS-a,  za Source je komentarisao Emir Suljagić iz Građanskog saveza, čovjek koji je preživio rat u Srebrenici i izgubio mnogobrojnu rodbinu.

"Očekujem od državne tužiteljice Gordane Tadić da otvori zvaničnu istragu. Ako to ne uradi, postavlja se pitanje za što je plaćaju građani BiH? Kao čovjek, kao pripadnik jedne generacije koja je preživjela raniji pokušaj genocida, poručujem Rajku Vasiću - čekamo te, Rajkane",
kazao je Suljagić za Source.

Poslušajte cijeli razgovor sa Suljagićem, koji je prokomentarisao i voditelja Milomira Marića, koji je u svojoj emisiji pozvao ratne zločince da govore o Srebrenici.

(Alen Avdić)

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.