21.11.2018. 10:00
3
'Idem pješke tri kilometra, ne plaćam kombi kako bi imala djetetu za užinu. Za 12 sati sam zaradila šest maraka'
Iako svakog dana slušamo kako vlada velika nezaposlenost i kako je život u našoj zemlji težak, tržni centri nam pokazuju da i nije toliko loša situacija, ako pogledamo na kafiće koji su tokom cijelog dana puni, ali i radnje sa odjećom i hranom, gdje na kasi čekate u redu najmanje 15 minuta.

Dakle, novca ili imamo, ili lažno živimo, pa ćemo radije posjetiti trgovinu u nekom centru i prošetati se sa glamuroznijom kesom, nego posjetiti pijacu, gdje ćemo sigurno dobiti zdravije voće i povrće, ali i kupiti jeftiniju garderobu. 

Usput i potpomoći na pravi način domaću proizvodnju, jer mnogi od tih koji rade na pijaci uzgajaju bilje u svojim baštama. Možda ćemo u tržnom na akciji dobiti prozvod pola marke jeftiniji, ali ne znamo odakle je i čime je sve tretiran. 

Mi smo bili na pijaci Markale i popričali sa prodavcima na istoj. Stolovi prepuni najraznosvrnijeg voća i povrća, a mušterija nigdje. Kažu da prodaja veoma slabo ide, ali od nečeg se mora živjeti. To je njihov posao, bez obzira kakvo vrijeme bilo. Bili bi sretniji kada bi stanovništvo više cijenilo rad na njivi i proizvode koji su zdravi i ukusni.

Pogledajte cijeli prilog u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.