9.12.2018. 12:19
3
Srbi i Hrvati veličaju svoje borce, Sarajevo šuti: Narod je povodljiv, Sarajlije su prepustile Vikića, a vlast se boji da ne izgubi poziciju
Nadavno je Mirsad Vilić, aktuelni direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u Sudu BiH u nastavku suđenja za ratni zločin u Velikom parku odao počast Draganu Vikiću, istakavši da mu je bila čast da služi pod njegovom komandom u Specijalnoj jedinici MUP-a RBiH, kao i da svjedoči o njegovoj hrabrosti.

Vilić ja naveo da nije bio svjedok ubistva zarobljenih vojnika u Velikom parku aprila 1992. godine, ali je istakao da se među specijalcima u Domu policije pričalo da je to uradio Nedžad Herenda.

Suđenje se nastavlja 13. decembra. U predmetu "Veliki park", osim Dragana Vikića, optuženi su Jusuf Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova tadašnjeg MUP-a RBiH, te Nermin Uzunović i Mladen Čovčić. 

O slučaju Dragana Vikića vrlo malo se piše i govori,a bio je važan za Sarajevo i Sarajlije tokom rata.
Dok Srbija i Hrtvatska veličaju svoje borce i osuđuju svako hapšenje, vlast i građani Sarajeva šute, iz ko zna kojih razloga.

Dok u Srbiji na televiziji gostuju osuđeni ratni zočinci, u našoj zemlji mediji vrlo malo prostora posvećuju ljudima poput Vikića, Orića i svih drugih koji su branili narod BiH.

O Draganu Vikuću, slučaju, i odnosu naroda prema njemu, za Source je govorio Haris Fazlagić, prijatelj ratnog komandanta Dragana Vikića. 

(Alen Avdić)

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.