12.2.2019. 15:50
0
"Gačić je strašna kombinacija za napraviti problem. Hladnokrvan je, izuzetno uredan i čist"
Za Source je o slučaju Edina Gačića govorio advokat Rusmir Karkin, koji je zastupao Gačića tokom suđenja za ubistvo majke, po službenoj dužnosti.
Karkin nam je otkrio o kakvoj se osobi radi, kakav je utisak ostavio na njega tokom suđenja, te koliko je opasan.

Razgovarali smo i o tome ko je kriv što je ovako lice na slobodi i ko mu je dozvolio da ubije još dvije osobe.

Cijeli razgovor s Karkinom možete poslušati u videu iznad.

Edin Gačić je osumnjičen za ubistvo policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina, te Suada Sultanića u Konjicu. Uprkos danonoćnoj potrazi Gačić i dalje uzmiče policiji. Za njim se do sada najviše tragalo na području općine Hadžići. Po procjenama stručnih osoba radi se o izuzetno opasnoj osobi. Vještak je konstatovao da je riječ o fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju izvršenja svojih ideja bez obzira na to kako one devijantne bile. Ipak je pušten na slobodu, što je iskoristio da počini zločin.

 

Novinar: Alen Avdić

Kamera i montaža: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.