18.2.2019. 15:43
12
"Ja ću ovo napraviti za 30 hiljada maraka. Ako ne napravim, život dajem"
Još prošle godine Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je tender za odabir najboljeg ponuđača koji će projektovati i izgraditi turistički infopult.

Ove godine pult od 15-ak kvadrata je postavljen, a njegova vrijednost je iznosi nevjerovatnih 252.000 KM.

Firma Dinalsa je izabrana kao najbolji ponuđač za ovaj projekt, s kojom je ugovor potpisao bivši direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar.

Naime, ukupna vrijednost ugovora iznosi 215.000 KM, plus PDV, što čini konačnu cijenu od 252.000 KM. Navodi se da ponuđač zadovoljava sve uslove u tenderskoj dokumentaciji te sadrži prihvatljivu cijenu. 

Uskoro bi trebala početi i gradnja informativnog centra na Bjelašnici, a Turistička zajednica KS planira graditi turističke informativne centre i na području općina Ilidža i Novi Grad.

Pitali smo građane vrijedi li tih 15 kvadrata ustakljenog prostora 250 hiljada maraka i je li sramota što se tako ponašaju sa novcem građana?

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.