7.5.2019. 15:47
2
"Političar vrijedi kao 15 penzionera": On se odrekao primanja, a kolega iz stranke hoće paušal, odvojenost, smještaj i prijevoz
Skoro pola godine ne zasjeda Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zbog političkih blokada.

Međutim, to što zastupnici nisu radili nije razloga da na njihove račune ne legne novac od paušala, naknada, toplog.

Tako je za samo četiri mjeseca na račune državnih parlamentaraca iz džepova građana Bosne i Hercegovine uplaćeno je čak 750.763 KM.

I pozicija i opozicija ima pravo na platu, topli obrok, paušale, naknade za odvojeni život, naknade za smještaj, prijevoz i jednokratnu pomoć u slučaju smrti i bolesti. 

U martu je na plate potrošeno 200.812 KM, u februaru 2019. godine za plaće zastupnika potrošeno je 141.603 KM, u januaru parlamentarcima je ukupno isplaćeno 136.682 KM.

Nekoliko njih su uzeli apsolutno sve što mogu. Npr. Vlatko Glavaš iz DF-a je dobio 4.890 KM, Predrag Kožul (HDZ BiH) 6.541 KM i Borjana Krišto (HDZ BiH) 5.973 KM.

O ovoj temi razgovarali smo sa Mirzom Memiševićem, vijećnikom DF-a Novi Grad, koji se odrekao svog paušala.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.