25.6.2019. 12:04
"Pozivam građane da podnesemo krivične prijave. Nas 500.000 protiv njih. Devet mjeseci primaju plate za nerad"
Dario Sandić, član Glavnog odbora SDP-a BiH, podnio je krivičnu prijavu protiv poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH koji se nisu pojavili na Hitnoj sjednici 14. juna.
Sandić je krivičnu prijavu podnio Tužilaštvu BiH protiv Staše Košarca, Snježane Novaković Bursać, Dragana Bogdanića, Vojina Mitrovića, Obrena Petrovića, Nebojše Radmanovića, Mirka Šarovića, Nenada Stevandića, Nenada Nešića i Jakova Galića.

Na Hitnoj sjednici trebalo se raspravljati o stanju u pravosuđu BiH i migrantskoj krizi, a Sandić u prijavi navodi kako su ovi poslanici odbijanjem da dođu na sjednicu direktno nanijeli štetu građanima BiH, jer su onemogućili funkcionisanje najvišeg zakonodavnog tijela u BiH.U ovom ga podržao i kolega iz stranke Vojin Mijatović, te poziva 500.000 ljudi da podnesu prijavu.

"Pozivam sve građane BiH da uzmu istu krivičnu prijavu i podnesu Tužilaštvu. Hajmo nas 500. 000 da podnesemo krivične prijave, pa da vidimo ima li pravde. Dok ne krenemo sa konkretnim pravnim mjerama neće se ništa promijeniti i bićemo njihovi zarobljenici. Nas 500.000 protiv njih. Da ovo uradite treba vam pet minuta a mijenjamo stanje. Do nas je.  Tekst prijave preuzmite na fb profil Dario Sandić, ili pišite meni pa vam šaljem mailom", stoji u statusu.

Poslušajte u videu iznad šta je kazao za Source.ba.

(Alen Avdić)
SOURCE PRIČE