15.8.2019. 17:44
5
"Alija je u zadnjem obraćanju iz bolnice to naglasio kao prioritet, a Bakir je radi trgovine vlašću pristao da ovo ne bude naš put"
Milorad Dodik je odbio inicijativu međunarodne zajednice za održavanje sastanka savjetnika kabineta članova Predsjedništva BiH o približavanju stavova o reduciranom Godišnjem nacionalnom programu za NATO (ANP).

Ovom izjavom Dodik je odgovorio na navode predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o tome da medijatori iz međunarodne zajednice trenutno rade na približavanju stavova o ovom pitanju.

"O modelu reduciranog ANP-a sam počeo govoriti tek nakon potpisivanja sporazuma s Dodikom i Čovićem. Medijatori iz međunarodne zajednice trenutno rade na približavanju stavova", kazao je Izetbegović za medije.

Dodik  je naveo da će ako ne dođe do imenovanja mandatara nakon isteka sporazuma SDA-SNSD-HDZ, određena rješenja predložiti NSRS-u.

"Neću dozvoliti da se opstruiše volja srpskog naroda", rekao je Dodik.

Lider SNSD-a poručio je da Godišnji nacionalni program (ANP) neće biti poslan u Brisel, dok je njegov kolega u Predsjedništvu BiH Željko Komšić rekao da će Dodik imati opcije da potpuno odbije ANP ili prihvati ANP i predloži eventualne izmjene. 

O svemu smo govorili s Elmedinom Konakovićem, predsjedavjućim Skupštine KS, a šta je kazao poslušajte u videu iznad.

(Alen Avdić)

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.