27.8.2019. 17:26
0
"Zastupnici koji su napustili stranku i ovi isključeni, moraju vratiti po 200 hiljada maraka"
Danas je u Sarajevu u 13 sati trebala početi sjednica Predsjedništva BiH, no otkazana je na zahtjev Milorada Dodika.

Na ovoj sjednici trebali su glasati o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara novog saziva Vijeća ministara BiH.

Sjednica je i sazvana na zahtjev ovog člana Predsjedništva BiH.

 Milorad Dodik  je novinarima kazao da "političko Sarajevo želi potpunu majorizaciju Srba i Hrvata u BiH".

"Prva sjednica kada je predsjedavajući odlučio da neposredno prije nje predloži redovnu sjednicu na koju je stavio 30 tačaka dnevnog reda, a kada smo krenuli 15 je skinuto. Imajući u vidu da je Komšić zatražio da kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara prođe provjere CIK-a i SIPA-e, te provjere su stigle. Tada su mi rekli da njih dvojica neće glasati za kandidata. Imajući u vidu tu situaciju, gdje bi se žrtvovalo ime kandidata za Vijeće ministara, odlučio sam povući zahtjev za održavanje današnje sjednice."

Danas je i sjednica SDP-a BiH, gdje je doneseno nekoliko zaključaka, a o svemu ovom govorili smo sa Vojinom Mijatovićem iz SDP-a.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.