18.10.2019. 18:30
0
"Ministar je zahtijevao moj potpis da nastavnik koji nema nijedan rad dobije zvanje vanrednog profesora"
U Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona formiran je predmet protiv penzionisanog profesora Slave Kukića na Univerzitetu u Zenici.

Nakon dostavljene informacije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, na UNZE izvršen je inspekcijski nadzor kojim su utvrđene određene nepravilnosti vezano za angažman profesora Slave Kukića.

Navodi se da je Kukić bio angažovan kao gostujući profesor iz Mostara dok su taj angažman mogla obaviti dva profesora na UNZE. 

Kukić je  je angažovan nakon smrti prof. dr. Željka Škuljevića, a imenovalo ga je Naučno-nastavničko vijeće i Senat UNZE.

U cijeloj ovoj priči, sporno je to što prema određenim aktima UNZE prednost za angažman imaju već zaposleni UNZE-a. A mediji navode da je profesorima Bernardu Harbašu i Faruku Koziću to je onemogućeno, dok je angažiran penzionisani Kukić.

Pozvali smo profesora da nam objasni o čemu se radi. Poslušajte šta je za Source rekao Slavo u snimku iznad.

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.