14.9.2021. 14:00
0
Profesorica Lejla Turčilo otvoreno: "Napadi na mene će dobiti sudski epilog"
Profesorica FPN-a u Sarajevu Lejla Turčilo ponovo je meta napada, kako nam je i sama potvrdila, sceniranih napada iz akademske zajednice.

Razgovarali smo s njom o najnovijem napadu na njen lik i djelo, te nam je potvrdila da je angažovala advokatski tim koji će uraditi sve što je u njihovoj moći da sankcioniše odgovorne za ovaj čin koji je ugrozio reputaciju profesorice Turčilo. 
 

Mnogi studenti FPN-a stali su u obranu profesorice, kako nam je i sama potvrdila, poslali su joj na desetine poruka podrške. Nakon što je javno prozvana od osobe koja je koristila profil na druištvenim mrežama (radi se o izvjesnoj Aleni Leni Demirović iz Kanade; op.a.), profesorica je javno progovorila o tome te se obratila javnosti kao neko ko je neosnovano napadnut da "“truje bošnjačku djecu" koristeći se titulom akademske građanke i profesorice.  


Lejla je trenutno šefica Odsjeka za novinarstvo i komunikologiju Fakulteta političkih nauka u Sarajevu (FPN).  Obnaša i dužnosti medijske analitičarke i članica je udruženja 'BH novinari'.

Poslušajte u razogovoru šta o svemu ovome kaže Lejla, te koji su naredni koraci koje će ona i njen tim poduzeti oko rješavanja trenutno aktuelnog slučaja. Za portal Source.ba dala je nekoliko bitnih detalja i o ovom slučaju ali i o nekoliko aktuelnih stvari koje se tiču napada na članove akademske zajednice u Sarajevu i šire.


(Amer Mujezinović) 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.