15.10.2021. 14:55
0
"Ako ne pričaš o politici onda ni u umjetnosti nisi zanimljiv" riječi su Vanje Solakovića
U srijedu 13. oktobra otvorena je samostalna izložba Vanje Solakovića, pod nazivom "Sonus Visualis", u galeriji "Zvono" U Sarajevu. Pozvali smo Vanju da pred kamerom Source-a ispriča sve što misli o stanju kulture i umjetnosti u BiH.

Svu negativnu energiju koja se nataloži u njemu, on prenese ili na papir ili kroz zvuk do krajnjeg korisnika:

- Veoma energično i brzo to radim. Umjetnost je meni jedan vid terapije - naveo je Solaković u toku razgovora za Source.

Na upit o tome da li misli da je umjetnost dovoljno zastupljena u našem društvu, Vanja nam je odgovorio kako misli da umjetnost nije dovoljno zastupljena kao dio društva.

"Veoma malo je umjetnika, pogotovo onih koji ozbiljnije rade na umjetnosti, kao i na radu promocije umjetnosti kojom se bave" rekao je Solaković pred našom kamerom.

- Ja se često šalim da je najveći problem naše države što su političari rock zvijezde, a rock zvijezda nema uopšte, pravih. - naveo je on. 


Doktorat koji je planirao upisati, kako nam je naveo, nema ovdje gdje upisati jer kaže da  ga nema na našim prostorima. Planira najbvjerovatnije ići u Njemačku, ali vidjeće još oko toga.  U toku razogovora za Source, svestrani umjetnik Vanja Solaković dao je i zanimljiv osvrt o tome zašto (ne)biti umjetnik u Bosni i Hercegovini. Detalje pogledajte u videu.



NOVINAR: Amer Mujezinović 
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.