22.10.2021. 14:20
0
Da li javnost podcjenjuje mlade umjetnike, upitali smo Armina Šetića
Da mladalačka poetsko-prozna pisana riječ ima snagu, ali i kontinuitet koji stremi ka budućnosti, svjedoči zbirka okrunjena simboličnim nazivom "Krugovi".

Od 10.7 do 24.7 bio je otvoren konkurs na koji su svoje radove mogli slati brojni autori, umjetnici, pišući svoja djela na slobodnu temu. Autorima se nisu postavljali okviri u kojima moraju pronalaziti inspiraciju kako bi satkali vještinom riječi svoje djelo, već su bili upotpunosti prepušteni svojoj umjetničkoj slobodi, objasnio nam je Armin i dodao:

- Zbirka radova podijeljena je u dva dijela, prvi dio je sačinjen od poetskih djela, a drugi od proznih. Poetski uredci teže ka avanturi, putovanju i istraživanju, ne prihvatanju stvarnosti, često su to refleksivna, socijalna i ljubavna djela. Sa stihovima autora lako se identificirati. Pratite stihove koji vas vode kroz avanture života, uspone, padove, ljubavi i nade. Poezija je vrlo realistična i u saglasju sa onim što je načelno ljudski bitno - za Source navodi Armin Šetiić, jedan od učesnika ovog projekta.


Promocija zajedničke zbirke radova grupe autora "Krugovi", Naučno- umjetničkog udruženja "Kritika", održana je 20.10.2021. godine u Domu kulture Hrasnica, a pokrovitelj je Općina Ilidža i JU KSR.

Armin n nam također navodi i da zbirka eseja nazvana "Naš stav" uskoro treba da se održi u vidu panel diskusije "umjetnička, kulturna, obrazovna stvarnost Ilidže, problemi, perspektive, strategije". 


NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ: Kenan Ćemo
MONTAŽA: Kenan Ćemo, Amer Mujezinović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.