15.11.2017. 21:34
0
''Tata me kroz svoje anegdote upoznao sa svijetom fudbala. Lijepo je biti žena u 'muškom svijetu'''
Iako bi to trebala da bude jedna sasvim normalna stvar, kod nas, ali i u regiji i dalje je neobično i čudno vidjeti mladu djevojku koja, kako mi to kažemo, živi u muškom svijetu, jer tobože, sport je za muškarce.

A onda imamo djevojke koje ruše sve predrasude i dokazuju da se neke od njih u tzv. muškom svijetu mnogo bolje snalaze od samih muškaraca. Jedna takva djevojka je Marina Sekulić, sportska novinarka i voditeljica na SportKlubu, a danas je govorila za naš portal o svom životu, uspjesima, ali i ciljevima za budućnost.

''Na SportKlubu sam skoro šest godina, s tim što sam imala tu privilegiju da se prvih nekoliko godina posvetim više obrazovanju i završim fakultet, a potom i master studije. Često me pitaju kako se snalazim kao žena u muškom svijetu, ali zaista ja ne mislim da je ovaj posao predoređen za jači pol. Od malena sam u fudbalu, prvenstveno preko tate sa kojim sam i počela da pratim sportska dešavanja i upoznala se sa tim svijetom kroz njegove anegdote sa putovanja i terena uopšte. Vremenom sam samo tu tradiciju nastavila sa prijateljima, a onda i uz SportKlub. Mislim da sam se dobro snašla i da je publika prepoznala moju ljubav prema sportu ali i fokusiranost, pa sam se do sada susretala samo sa lijepim komentarima, pohvalama i podrškom. Kad sve sumiram, lijepo je biti žena u 'muškom svijetu''', govori nam Marina.

Slikovni rezultat za marina sekulic sport klub

U posljednje vrijeme Marina na svojim profilima na društvenim mrežama najavljuje nešto veliko, što bi moglo zainteresovati šire mase. Za naš portal je otkrila o čemu se tačno radi.

''Radi se o knjizi koju pišem, a koja će, nadam se izaći do Nove godine. Ne bih smjela mnogo da otkrivam, ali sam vrlo uzbuđena pa nekad provučem kroz redove da ljubitelje sporta, a prvenstveno najvažnije sporedne stvari na svijetu, očekuje jedno zanimljivo štivo. Ova knjiga je ideja mog oca, koji je već godinama u fudbalu, a ja sam se sa zadovoljstvom priključila, pa će čitaoci uz njegovo iskustvo i znanje, otkriti i drugu stranu tj. viđenje nas mlađih generacija kada je ova tema u pitanju. Nažalost, prerano je i ne mogu da otkrivam više, ali ovim putem svečano obećavam da čim budem imala više informacija, obavijestit ću vas'', kaže Marina.

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing, suit and indoor

Kako je već rekla, Marina već šest godina radi na SportKlubu, a ističe da joj je fudbal najdraži sport, a nas je zanimalo kako izgleda jedan njen radni dan, te kako se priprema za emisije.

''U svojim emisijama se najviše fokusiram na najave utakmica engleske Premier lige i španske Primere. Ne kaže se bez razloga da je ova igra najvažnija sporedna stvar na svijetu i generalno, cijeli region koji prati SportKlub, najviše uživa u dobrim utakmicama koje prenosimo sa svih travnatih terena kako u Evropi, tako i šire. Nerijetko pratim i košarku i tenis, a vremenom sam radeći studio na tu temu zavoljela i NFL, kao i auto-moto sportove, prvenstveno Moto GP nakon odlaska u Barcelonu, na trku za Veliku nagradu Katalonije'', priča nam Marina, te nastavlja:

''Što se tiče priprema, mene u šali nazivaju ''štreberom'', jer koliko god da sam upućena u sva sportska dešavanja, uvijek se podrobno pripremam za studio i smišljam pitanja. Tokom sedmice vodim računa o tome šta se dešava kako na terenima, tako i van istih, a onda dan ranije izdvajam najvažnije, pa na osnovu toga biram i pitanja koja ću postavljati gostima, ali i izjave igrača, trenera... Kao što sam rekla, fudbal jeste prioritet, ali u zavisnosti od dešavanja, pričamo i o ostalim sportovima i najavljujemo najvažnije događaje širom planete'', rekla je.

Nama ovdje se čini kako Srbija u posljednje vrijeme dosta napreduje kada je sport u pitanju, no pitali smo Marinu, kao nekoga ko je direktno uključen u sve to, kako ona vidi posljednja sportska dešavanja u svojoj državi.

''Ako gledamo rezultate, odavno nije bilo bolje. A reprezentacija se plasirala na SP u Rusiji, mlada reprezentacija je zabilježila sve pobjede u kvalifikacijama, omladinci i kadeti su također zabilježili sjajne rezultate, a Zvezda i Partizan igraju Evropu. Dakle, za sada sve ide odlično, pa se nadam da će tako ostati i u nastavku ove sezone''
, objašnjava nam.

Image may contain: 1 person, standing, stadium and crowd

Marina je osoba koja ne razmišlja mnogo o budućnosti, jer kako kaže, već su joj se u životu dešavale neke stvari, koje su bilo suprotno od onoga što je ona željela i planirala, no ona nikada neće prestati raditi na sebi i unaprijeđivanju svog znanja.

''Da mi je neko prije par godina rekao da ću se baviti voditeljstvom, rekla bih mu da je lud, jer je moja najveća želja bila da se bavim pisanim novinarstvom. Život me demantovao, pružila mi se prilika, iskoristila sam je i sada uživam u ulozi voditelja, a pisanje nisam zapostavila, pa pored toga što sama uređujem studio, pisanjem se bavim kada se spremam za viđenje Maksbet vijesti ili sportskih vijesti za N1 televiziju. Moj neki plan je da nastavim da radim na sebi, da iz dana u dan sve više učim i trudim se, a kvalitet se prepoznaje i onda uvijek bude novih izazova. Prvi u nizu je spomenuta knjiga. Nadam se da će se čitaocima svidjeti, a mi se do tada družimo iz nedjelje u nedjelju na kanalima SportKluba'', završila je Marina razgovor s nama.

A vi, ukoliko i dalje sumnjate da i dalje postoji muški i ženski svijet i da se jedan spol ne može snaći u svijetu ovog drugog, toplo preporučujem da pogledate kako Marina to radi. Razuvjerit će vas.

(Amila Alijagić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.