11.5.2016. 11:00
4
Mujanović: Da je Alisa barem nazvala hitnu, Dženan bi imao više šansi da preživi
Admir Mujanović, rođak Dženana Memića, ujedno je i prva osoba koja je razgovarala sa Alisom Mutap u bolnici nakon nemilog događaja u Velikoj Aleji na Ilidži.

O samom događaju i o onome što se desilo bilo je više verzija, a čemu je prethodilo i samo mijenjanje iskaza Alise Mutap, jedinog svjedoka ubistva Dženana Memića.

"Bio sam tu noć u bolnici, Alisu Mutap su izveli oko 1:30, pitao sam je šta se desilo. Rekla mi je da su otišli krug oko grada, te su otišli na Aleju. Nisu se držali za ruke, Dženan je bio na jednoj strani ulice na Aleji, dok je ona hodala drugom stranom. U sljedećem trenutku, auto je naletilo na njih i više se ništa ne sjećam, rekla mi je Alisa. Mislio sam da se vole, da joj je bilo stalo do njega", izjavio je Mujanović za Source.ba.

Ono što je najviše iznenadilo Admira Mujanovića pri samom dolasku u bolnicu, jeste ono što je zatekao. Kada je stigao ispred bolnice, tu je bio otac od Alise Mutap, Armin Bijedić i još jedna nepoznata osoba, koji su upozoravali Mujanovića da ne ulazi u bolnicu, jer je sve uredu.

"Muriz, Dženanov otac me nazvao i javio da dođem u bolnicu, jer je Dženan imao nesreću. Kada sam krenuo da uđem na intenzivnu njegu, ta nepoznata osoba koja je bila sa njenim ocem i Arminom Bijedićem, me upozorio da ne ulazim, jer je sve uredu. Oni su sve kontaktirali i biće dobro. Nisam ih poslušao, ušao sam, ali su Dženana već odveli na operaciju. Čekali smo do ujutro, do pet sati, kada je doktor izašao i rekao nam da je Dženan u dubokoj komi. Kasno je dovezen, jer Alisa nije pozvala hitnu pomoć. Hitnu su pozvali momci koji su naišli iz SIPA-e", izjavio je Mujanović za Source.ba.


Novinarka: Anesa Agović
Snimatelj i montaža: Ramiz Uzunović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.