28.11.2015. 17:21
0
Kako da očistite šoferšajbnu i zaštitite je od smrzavanja
Vozači najviše mrze zimu i ‘zimske čarolije’, a sve zbog toga što im se šoferšajbna brzo zamrzne i što svakog dana moraju besumučno da skidaju snijeg ili led sa automobila… Tome, na vrlo jednostavn način, mogu da stanu na put.
Ako ste do sada grebali svoju šoferšajbnu ili je polivali vrelom vodom, obavezno prestanite to da radite.

Postoji jednostavn trik da se riješite leda na vjetrobranskom staklu, a da ne kupujete skupe sprejeve.
Pomješajte kuhinjsku so, vodu i uzmite neki stari peškir, koji ćete natopiti i ostaviti ga na ”šoferki” preko noći, piše Dnevno.

S druge strane, ujutru možete samo da pomješate so i vodu i stavite ga u neki raspršivač i to nanesete na staklo. Ako nemate so, pomješajte tri čepa sirćeta sa jednim čepom vode i nanesite ga kao sprej na staklo uveče, preventivno prije jutra.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.