16.6.2016. 14:16
0
Južnokorejski proizvođač iduće godine lansira atraktivan sportski model
Iako su na zavidnoj razini razvoja, južnokorejska autoindustrija predvođena sestrinskim kompanijama Kia i Hyundai u svojoj ponudi nema rasni sportski model.

Atraktivni koncept Kia GT nakon pet godina kuhanja po ladicama odgovornih konačno dolazi na scenu. Vijest je potvrdio šef australske podružnice tvrtke, Damien Meredith, rekavši u intervjuu za Motoring kako će CK stići krajem godine, i to po početnoj cijeni od oko 40.000 AUD, odnosno oko 26.000 eura.
 
CK je kodno ima za proizvodnu izvedbu prije spomenutog koncepta prikazanog još 2011. godine na sajmu u Frankfurtu, a koji je još tada naišao na odobravanje publike, ali i stručne kritike.
 
Sa obzirom da su se do danas okolnosti itekako izmijenile, možemo zaboraviti na 5.0 V8 motor. Isto je potvrdio i Meredith rekavši kako će biti ponuđene dvije izvedbe. Najizgledniji je 3.3 V8 twin turbo iz ponude Genesisa, korejske premium marke, čiji će model G80 posuditi svoju platformu.
 
Osim spomenutog motora koji u G90 razvija 365 KS i 509 Nm, izgledna je i jedna slabija izvedba sa parom cilindara manje, dok bi naknadno mogla uslijediti i električna, odnosno hibridna izvedba.
A ako ćemo o komercijalnom imenu, trenutno je Stinger najizgledniji, a i time bi bila jasno istaknuta poveznica sa nešto novijim konceptom, GT4 Stinger iz 2014. godine.

 
(Anesa Agović / Index.hr)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.