24.7.2016. 14:54
0
Pogledajte kako je prošlo okupljanje ljubitelja modificiranih automobila u Zenici
Zenički Autoklub "Ze Tuning" organizator je 5. po redu okupljanja ljubitelja automobila u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Događaj se održava na Kamberovića polju u Zenici, na prostoru betonskih terena za mali nogomet gdje svi posjetioci parkiraju svoja vozila, razmjenjuju iskustva i takmiče se.

Prema riječima Adnana Krge, potpredsjednika kluba "Ze Tuning", sve je krenulo od grupe entuzijasta i zaljubljenika u automobile. Prvobitno su se okupljali na parkinzima, nakon čega su osnovali klub, a zatim pokrenuli i okupljanje zaljubljenika u automobile iz zemlje, ali i regiona.

"Ovo je 5., ujedno i najveći naš tuning show, najviše se gostiju odazvalo. Na parkingu imamo između 80 i 100 vozila, a očekujemo dolazak još oko 120 vozila na naš show. Ove godine ima dosta i stranih državljana", rekao je Krgo.

Napomenuo je kako se na tuning showu u Zenici održavaju i takmičenja u dvije kategorije, to su "style" takmičenje i "dB drag" takmičenje u glasnoći muzike u automobilu,

"Style takmičenje je takmičenje u izgledu vozila, a takmičari se takmiče u tri osnovne klase: german, street style i extreme style te sporedne klase najbolja boja, felge i slično, a sve ocjenjuju trojica sudija koji obilaze svaki auto koje se takmiči. U 'dB drag' takmičenju takmičari se natječu u jačini muzike u vozilu. To takmičenje je pod organizacijom prijatelja iz AK 'Venom' iz Sarajeva, koji mjere s mjernom opremom jačinu decibela u vozilu. Pobjeđuje najglasniji", rekao je Krgo.

Postoje i nagrade za najbolje u vidu plaketa, pehara te nekih paketa koje obezbjeđuju sponzori događaja.

Bojan Milovanić iz Čačka došao je sa svojim Opel Kadettom u Zenicu kako bi prisustvovao ovom događaju. Takmiči se u kategoriji extreme style.

"U Zenici sam prvi put. Bio sam i u Kaknju prošle sedmice gdje sam osvojio prvo mjesto u takmičenju style. Ovdje je fenomenalno, a nadam se da ću biti i sljedeće godine. Prvi put sam ovdje i mogu reći da je fenomenalno", rekao je Milovanović te dodao kako nije daleko doći iz Čačka u Zenicu kada neko gaji ljubav prema ovom neobičnom hobiju.

Na tuning showu "Getaway 2016" u Zenici svi posjetioci imaju priliku da vide preuređene automobile, od skoro netaknutog "stock" izgleda do ekstremnih preuređivanja automobila. Osim toga, svi posjetioci imaju priliku i da se upoznaju, druže, razmjene iskustva te provedu dan okruženi automobilima u koje su zaljubljeni.

Druženje svih učesnika nastavit će se tokom današnjeg dana do kasnih popodnevnih sati kada će ovaj događaj i zvanično biti završen.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.