20.10.2016. 18:45
0
Rumunija: Poziv proizvođačima da prave pristupačnije električne automobile
Cristina Pasca-Palmer, rumunska ministarka životne sredine pozvala je proizvođače da prave modele koji smanjuju zagađenje, ali da budu pristupačni za ljude i manje razvijenim zemljama, javlja Anadolu Agency (AA).

Pasca-Palmer je na otvaranju sajma automobila u Bukureštu u četvrtak istakla da 70 posto zagađenja u rumunskim gradovima dolazi od dima iz automobila.

Prema njenim riječima, električni automobili s niskom emisijom ugljika su skupi za Rumune, te da problem predstavljaju nedostatak infrastrukture za takve automobile, kao i niska svijest javnosti o njihovim prednostima. Naglasila je da u Rumuniji ima samo 600 električnih automobila od oko 6,2 miliona vozila.

Constantin Stroe, predsjednik proizvođača automobila u Rumuniji, kazao je da polovna uvezena auta, koja više zagađuju vazduh, brojnija su u odnosu na nova vozila u omjeru četiri na prema jedan.

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.