5.3.2017. 21:59
1
Lažiranja na Volkswagenovim ekotestovima izazvat će 1200 preuranjenih smrti u Njemačkoj
Štetne emisije plinova iz vozila za koje je Volkswagen lažirao rezultate ekotestiranja, prodanih u Njemačkoj od 2008. do 2015., izazvat će 1200 preuranjenih smrti u toj državi i susjedstvu, prenose mediji.

-U novoj se studiji ocjenjuje da će 1200 osoba u Europi umrijeti ranije i da će im se životni vijek skratiti i do deset godina zbog pretjeranih emisija štetnih plinova, u odnosu na očekivane emisije - ističu američki znanstvenici s Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Znanstvenici u studiji, objavljenoj u stručnom časopisu Environmental Research Letters, navode kako su proučavali učinak po zdravlje povezan s 2,6 milijuna vozila prodanih u Njemačkoj u tom razdoblju, a obuhvatili su marke VW, Audi, Škoda i Seat.

- Višak emisija u odnosu na granične vrijednosti znatno će se odraziti na javno zdravlje, ne samo u Njemačkoj već i diljem Europe, jer onečišćenje ne poznaje granice- navodi se u studiji.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.