17.3.2017. 12:44
0
Volkswagen ne odbacuje mogućnost spajanja s Fiatom
Iako je do prije sedam dana tvrdio suprotno, prvi čovjek Volkswagena (VW) sada tvrdi kako je otvoren za razgovore o spajanju s Fiat Chryslerom (FCA).

Ne odbacujem mogućnost razgovora - izjavio je izvršni direktor VW-a Matthias Müller tokom predstavljanja godišnjih rezultata kompanije.

Dodao je kako izvršnog direkatora FCA Sergija Marchionnea nije vidio mjesecima, ali mu je javno poručio da bi bilo dobro da svoje mišljenje kaže i njemu, a ne samo novinarima.

Marchionne već godinama zagovara konsolidaciju u automobilskoj industriji, a nakon Peugeotove kupovine Opela izjavio je kako će to povećati pritisak na Volkswagen da razmisli o spajanju s Fiat Chryslerom.

Müller tvrdi kako ne vidi utjecaj Peugeotova preuzimanja na VW, ali Reuters podsjeća kako je Müller na autosalonu u Ženevi kazao kako VW nije spreman na razgovore s bilo kime. 


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.