19.3.2017. 9:06
0
Hyudai u problemu, opoziva skoro milion automobila
Južnokorejska kompanija Hyundai, koja se odlično kotira na svim listama pouzdanosti, mora da opozove skoro milion automobila.

Nakon Porschea, i Hyundai je upao u veliki problem. Naime, na modelu Sonata otkrivena je velika mana, priključci za pojaseve nisu dobro postavljeni, i u slučaju sudara će se otkačiti, što je veliki bezbjednosni rizik, prenosi Biznis.ba.

Opoziv će pogoditi jedinice proizvedene između 2011. i 2015. godine, a Hyundai je potvrdio da se radi o 977,78 hiljada automobila, piše Mina bussines.

U korejskoj kompaniji potvrdili su da će taj problem biti popravljen besplatno u svim ovlašćenim servisima Hyundaija.

To nije prvi put da je Sonata predmet opoziva.

Prošle godine 173 hiljade automobila pozvano je u servise zbog mogućeg problema sa upravljačem, a 2015. godine Hyundai je opozvao 470 hiljada jedinica zbog problema sa motorom, piše CDM.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.