20.11.2017. 13:07
0
Bosanac Zoran Vujinović izumio patent za Mercedes "Teslin trofazni rotacioni motor sa unutrašnjim sagorijevanjem"
Izumitelj Zoran Vujinović iz Kneževa potvrdio je kako je Mercedes Benz prepoznao vrijednost njegovog patenta "Teslin trofazni rotacioni motor sa unutrašnjim sagorijevanjem" te ga proslijedio odjelu za patente korporacije Daimler AG na daljnje postupanje.

Vujinović je dodao kako su navedenom proizvođaču motornih vozila dostavili tražene dopune i pojašnjenja patenta te uspješno okončali tehničku fazu.

"Patentnom zastupniku Mercedes Benz smo dostavili patentnu aplikaciju u prilogu za provjeru formalnosti i oni će u narednom periodu za pojašnjenja kontaktirati Institut za intelektualno vlasništvo BiH, a nakon toga očekujemo otvaranje razgovora o modelima saradnje na projektu.

Obzirom da se radi o pronalasku koji će promijeniti budućnost primjene pogonskih agregata u svim oblastima na globalnom nivou, jasno je da po tom osnovu i država BiH može očekivati ozbiljne benefite od ovog projekta što naglašava odgovornost svih učesnika u procesu", naveo je Vujinović. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.