25.4.2018. 15:56
2
Ko je brži BMW M3 ili Alfa Romeo Giulia QV?
Alfa Romeo Giulia QV je automobil za koji nam se čini da može da savlada bilo koji drugi model na sprint (drag) trci. Ali, takav je slučaj i sa modelom BMW M3. Šta se dešava kada ova dva modela stanu rame uz rame i oprobaju svoje performanse pogledajte u videu.
Kada je riječ o modelu Alfa Romeo Giulia QV, bez ikakve sumnje, radi se o jednom izuzetno peroformantnom automobilu. Naime, njen V6 agregat sa turbo punjačem, radne zapremine 2,9 litara, koji potiče iz kompanije Ferrari, razvija 503 konjske snage i 600 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tom agregatu, Giulia QV od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,9 sekundi.

Sa druge strane imamo BMW M3 čiji agregat razvija „samo“ 425 konjskih snaga i 550 Nm obrtnog momenta, te mu je za ubrzavanje od 0 do 100 km/h potrebna 4,1 sekunda i to kada je agregat povean sa sedmostepenom DCT transmisijom (kada je povezan sa manuelnim šestostepenim mjenjačem to vrijeme je 4,3 sekunde).

Oba automobila su u fabričkom izdanju, a na osnovu video snimka možemo slobodno reći da je trka bila predvidiva. Naravno, ubrzanje po pravoj liniji nije jedina stvar na koju se gleda prilikom kupovine premijum sportskih sedan modela, već su tu i upravljanje i kvalitet materijala.

(Alen Avdić)
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.