15.5.2018. 14:56
0
Zbog bijesne vožnje zabranjena reklama za BMW
BMW je napravio novu reklamu za svoj xDrive sistem pogona na sve točkove. Ona pršti dinamikom.

Razni modeli voze se na klizavim podlogama dok spot presjecaju kadrovi dvojice dječaka koji se vrhunski zabavljaju igrajući se, trčeći, skačući u blato i radeći stvari kakvih se sjećamo sa smješkom, a čije su posljedice bile tek pune veš mašine prljave odjeće i po koja kazna stajanja u ćošku.

Uz pjesmu SONG2 od Blura, BMW je izvrsno dočarao sav užitak vožnje i malih stvari koje život čine začinjenim. Čim je sve krenulo na male ekrane, reklama je zabranjena.

Advertising Standard Authority, nadležno tijelo, zaključili su da je spot neispravan. Da promoviše bijesnu, brzu vožnju, te da su u spotu putevi i okolina u kojem bi se vozači mogli pronaći te se, zbog zablude, dovesti u opasnu situaciju, pišu Nezavisne.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.