31.5.2018. 12:24
0
Nakon 25 godine Fiat zaustavlja proizvodnju Punta
Proizvođač automobila Fiat Chrysler (FCA), nakon 25 godina, zaustavlja proizvodnju uspješnog modela Punto, javili su italijanski mediji.

Proizvodnja jednog od najpopularnijih Fiatovih modela pokrenuta je u maju 1993. godine, a od tada je prodato devet miliona jedinica.

Punto je pokrenut kao zamjena za uspješan Fiatov model UNO. Prva generacija predstavljena je kao hatchback sa tri i pet vrata u Torinu i stigla je u salone u novembru 1993. godine, prenosi SEEbiz.

U aprilu 1994. pojavio se i kabriolet, koji je pridonio činjenici da je Punto 1996. postao najprodavaniji automobil u Evropi. Punto je takođe osvojio naslov “Automobil godine 1995”.

Za 100. godišnjicu Fiata 1999. godine predstavljena je druga generacija modela Fiat Punto.

Na tržište je 2005. godine došao “Grande Punto”, a zadnja verzija Punta lansirana je 2012. godine.

(Alen Avdić)

PuntoFiat
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.