8.6.2018. 22:45
0
Michelin sprema gume za 480 kilometara na sat
Makar tri proizvođača hiperautomobila tvrde da su u stanju da svojim automobilom dostignu 300 milja na sat (482 kilometara na sat), ali da ih jedna “sitnica” u tome sprječava.

Pretpostavljate, Hennessey, Bugatti i Koenigsegg su složni da je ova brzina dostižna, ali problem je u-gumama.

Prema pisanju Bloomberga, čini se da uskoro ovi proizvođači neće imati bilo kakvo opravdanje, jer je Michelin na putu da konstruiše pneumatik koji će izdržati ovako ekstremne okolnosti.

“Opasna je to igra, sa strašnom konkurencijom i ubrzanim razvojem. Kucamo na vrata 300 milja na sat,” rekao je produkt menadžer u Michelinu Erik Schmeding.

Koenigsegg Agera RS trenutno je vlasnik brzinskog rekorda sa 444,6 kilometara na sart, a u švedskoj kompaniji već rade na zamjeni.

Novi model biće spreman već sljedeće godine, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

Michelin
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.