22.6.2018. 11:19
0
Ovako bi mogao da izgleda novi Jimny sa otvorenim krovom
Iako Suzuki još nije saopštio da li uopšte planira otvorenu verziju svog malog terenaca, već se spekuliše o dizajnu tog automobila.

Japanski proizvođač objavio je polovinom juna fotografije i otkrio neke detalje o novoj generaciji terenca Jimny, čija ja zvanična premijera najavljena za 5. jul. Tada ćemo možda saznati i da li će biti modela sa otvorenim krovom.

U međuvremenu, X-Tomi Design prikazao je kako bi mogao da izgleda budući Suzuki Jimny kabriolet.


Za raziliku od prethodnika, koji je imao zadnje bočne prozore i nešto zatvoreniju karoseriju, mađarski nezavisni dizajner odlučio se za potpuno ogoljenu verziju sa sklopivim mekanim krovom koji se u potpunosti uklanja, ostavljajući vidljivim samo usamljeni luk rol-bar konstrukcije na sredini putničke kabine.

Novi Suzuki Jimny zamijeniće odlazeći model koji je na tržištu već dvije decenije. Krasi ga konzervativan dizajn i tradicionalni “kockasti” izgled.


Prema prvim informacijama Jimny će biti dostupan sa dvije pogonske varijante, malenim 660 cc i većim 1.5 litarskim motorom, uz izbor između petostepenog manuelnog i četvorostepenog automatskog mjenjača.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.