25.8.2018. 18:15
0
Bentley neće praviti sportske automobile
Britanski premijum proizvođač Bentley nema namjeru da napravi sportski automobil.

Dok je na čelu kompanije bio Wolfgang Dürheimer spekulisalo se o malom Bentleyu visokih performansi inspirisanim Concinentalom GT i EXP 12 Speed 6e konceptom iz 2017.

Međutim, deset mjeseci po dolasku novog direktora Adriana Hallmarka Bentley je odustao od te namjere.

Hallmark je odbacio mogućnost sportskog Bentleya jer se taj sektor auto-industrije smanjuje, prenosi CDM.

“Može da padne za 50-60 odsto, ali sportski sektor sada može da zaboravi na oporavak. Ako pogledate istoriju, prosječna starost kupaca raste svake godine. U Kini postoji mnogo 30-godišnjih ili 40-godišnjih milionera, ali njih ne znanimaju tenis, fudbal i pjevanje. Voze SUV ili limuzine, tako da sportski sektor nije profitirao od kineske ekspanzije”, rekao je Hallmark.

S druge strane, čelnik Bentleya je najavio dolazak električnih i hibridnih automobile.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.