25.9.2018. 14:04
0
BMW-ove pariske premijere: Serija 8 Coupe, novi Z4…
BMW će na predstojećem auto-salonu u Parizu izložiti nekoliko novih modela koji su online premijere imali proteklih mjeseci.

BMW Z4
Njemački proizvođač priklonio se većoj grupi auto-kompanija koje smatraju da je sajam automobila u glavnom gradu Francuske (2-14. oktobra) veoma bitan za prezentaciju novih modela i da ne treba da ga preskoče.

Iako su zvijezde ovogodišnjeg BMW štanda već poznate javnosti, s obzirom da su fotografije i tehnički detalji najnovijih modela već objavljeni, salon u Parizu biće prilika da posjetioci prvi put vide uživo ove automobile.

A među njima je i novi BMW Z4, koji je razvijen u saradnji sa Toyotom. U vrhu ponude ovog roudstera je verzija M40i sa 340 ks (250 kW), koja 0-100 km/h stiže za samo 4,6 s.

Pored BMW-a Z4, značajno mjesto na izložbenom štandu zauzeće nova Serija 8 Coupe, koja treba da se suprotstavi modelu Mercedes S klase Coupe.

S8 coupe
Na samom početku prodaje kupcima će biti dostupna i, za sada najmoćnija, varijanta ovog luksuznog kupea – M Performance verzija sa oznakom M850i xDrive. Ispod haube ovog automobila nalazi se snažni V8 koji isporučuje 530 ks (390 kW).

X5
BMW u Parizu izlaže i četvrtu generaciju svog SUV-a X5, kao i novi M5 Competition.

Ovaj sportski sedan opremljen je 4.4 litarskim V8 sa 625 ks (460 kW). Snaga se šalje na sva četiri točka pomoću osmobrzinskog automatika, a iz mjesta do stotke auto ubrzava za svega 3,3 s, dok 0-200 km/h stiže za 10,8 s.

M5 competition
Iako se očekivalo da će BMW na pariskom auto-salonu održati i premijeru nove generacije Serije 3, bavarski proizvođač za sada zvanično nije najavio ovaj model. To ne mora nužno da znači da novu “trojku” nećemo vidjeti u Parizu, jer je moguće da je BMW čuva kao iznenađenje.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.