2.10.2018. 15:12
0
Otkrivena sportska linija nove BMW Serije 3
Dan prije svjetske premijere procurjele su u javnost fotografije nove generacije BMW Serije 3.

Slike G20 su stigle sa konfiguratora automobila premo popularnog foruma BimmerPost, a pokazuje nekoliko modela uključujući i M340i, M Sport Package, Sport Line te raznovrsne opcije enterijera.


Prvi utisak je da je G20 ima bolje proporcije od prethodnika, kao i agresivniji izgled, prije svega zahvaljujući novom dizajnu farova koji su dostupni i sa LED ili laserskom tehnologijom.


Očigledano je i veće međuosovinsko rastojanje, što daje automobilu elegantniji profil. Dostupne su četiri nove boje karoserije: Dravit Grey, Tansanit Blue II, Citrin Black II i Vermont Bronze.


U unutrašnjosti dominira 12,3-inčni multimedijalni displej, te 10,25-inčna kontrolna tabla, nova sportska sjedišta, nove kontrole klime i novi volani.


Generalno kabina deluje znatno naprednije od prethodne generacije, i u smislu dizajna i u pogledu kvaliteta.

Vrhunac pod haubom biće 3,0-litarski B58 redni šestocilindarski trubobenzinac u M340i, a ispod njega će biti smješten 2,0-litarski četvorocilindraš u 330i verziji.


BWM će za pogon nuditi i dizel, plug-in hibridne i električne agregate, ali će ih na tržište izbacivati u različitom periodu.

Zvanična premijera G20 Serije 3 je u utorak.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.