3.10.2018. 14:00
0
BMW i8 dobio konkurenciju, Infiniti inspirisan Formulom 1
Nissanov premium podbrend Infiniti predstavio je Project Black S prototip, hibridni sportski automobil inspirisan Renaultovim bolidom Formule 1.

Ovaj kupe predstavlja Infinitijev veliki korak ka ostvarenju cilja da do 2021. elekrifikuje ili hibridizuje sve svoje nove modele.

Project Black S je unaprijeđena verzija koncepta predstavljenog u Hong Kongu 2017, a laganom karoserijom i sistemom koji omogućava baterijama da se pune prilikom kočenja i ubrzavanja autmoobil.


Infiniti i dalje razvija ovaj model koji će biti proizveden u samo dva primjerka, a plan je da sljedeće godine izađe na test stazu.

Ukoliko testovi budu uspješni, naredne godine će se pojaviti komercijalna verzija koja bi bila konkurent BMW-ovom hibridnom sportskom kupeu sa dvoja vrata i8 i Lexusu LC.


Infinitijev prototip je baziran na kupeu Q60 Red Sport 400 koji košta 52.000 dolara, ali ono što ga čini “inspiracijom F1” je pogon.

Pod haubom se nalaze dva hibridna elektromotora i 3,0-litarski V6 tvin-turbo koji zajedno nude 563 KS.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.