5.1.2019. 9:52
0
Ford zbog problema sa zračnim jastucima povukao skoro milion vozila: Mogu eksplodirati i izbaciti krhotine
Ford je povukao 953.000 vozila širom svijeta kako bi zamijenio inflatore Takatinih zračnih jastuka, koji mogu eksplodirati i izbaciti krhotine.

Ovaj opoziv uključuje 782.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama i jedno je od najvećih povlačenja u historiji te zemlje.  

Opoziv obuhvata Fordove modele Edge, Ranger, Fusion i Mustang, zatim Lincoln MKX i MKZ, te Mercury Milan.

Automobili su proizvedeni u periodu od 2010. do 2014. godine.

Zbog problema s inflatorima zračnih jastuka Takata u svijetu su zabilježena 23 smrtna slučaja. Takata koristi hemijski amonij-nitrat da bi stvorio eksploziju da bi napuhao zračne kese. 

Ali, vremenom se može pokvariti zbog vrućine i vlage i eksplodirati s previše sile, razarajući metalni kanister dizajniran da zadrži eksploziju.

(Patria / Haris Ahbabović)

Ford
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.