11.12.2019. 13:40
0
Nijemci savjetuju: Ovo su najbolji polovni automobili do 5.000 eura
Prestižni Auto Bild analizirao je godišnji izvještaj njemačke Asocijacije tehničkih pregleda (TÜV) i izabrao najpouzdanija polovna vozila u cjenovnom rangu do 5.000 eura.

Automobili su podeljeni na osnovu godine prozvodnje na dvije-tri, četiri-pet, šest-sedam, osam-devet i 10-11 godina starosti.

U tri kategorije najstarijih modela bez konkurencije je Volkswagen Golf Plus. S obzirom na to da se smatra "penzionerskim" modelom, jasno je zašto je tako popularan.

Golf Plus nema neke izražene mane, a vrlo je zastupljen na tržištu "polovnjaka" pa je izbor više nego solidan.

Cijene Golfa s višim krovom se kreću od 1.800 za nešto starije i primjerke s većom kilometražom.

U grupi vozila sa starijm "rodnim listom" preporučuju se još Ford Fusion koji može da se nađe već od 1.000 era, a nudi dosta prostora uz dugotrajnost.

Iako je nešto skuplji za održavanje, vrlo je racionalna i kupovina Audija A3 starog osam-devet godina s obzirom na kvalitet izrade i pouzdanost, uprkos većoj kilometraži.

U preporučene modele koji se bliže drugoj deceniji "života" spada i VW Golf IV koji može da se nađe od 3.800 eura u Njemačkoj.

Ako vam je potreban gradski automobil starosti šest-sedam godina, Auto Bild prije svega preporučuje Mazdu 2 po cijeni od 2.200 eura, koja nije poznata po nekim slabostima.

Što se tiče vozila četiri-pet godina starosti, tu se ističu Suzuki SX4 koji za 3.100 eura može da bude odličan izbor ako vam je potreban model koji nudi i 4x4 pogon.

Ako imate ograničeniji budžet, onda je bolje da se fokusirate na potragu za Peugeotom 308. Francuski adut ukoliko je redovnog održavan nudi mnogo za 2.500 eura, prenosi B92.

Ukoliko možete da "dobacite" do 4.500 eura, a tražite porodični automobil jeftin za održavanje, pored Opel Merive ne morate tražiti ništa drugo.

Oni koji nemaju povjerenja u automobile koji su izašli iz garancije, dakle traže nešto dvije-tri godine staro do 4.000-5.000 eura, preporučuju se prije svih Toyota Yaris i VW Polo, koji sjajno "drži" cijenu i poslije nekoliko godina upotrebe.


(Lejla Trle)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.