29.1.2022. 22:09
0
Tesla ove godine neće plasirati nijedan novi model
Američka marka potvrdila je da će se fokusirati na uvećavanje proizvodnje umjesto na novitete.

“Ove godine nećemo nuditi nove automobile. Ukoliko bismo plasirali novi model, onda bi nam opala proizvodnja ostalih vozila”, rekao je Elon Musk. To je i zvanično stavilo tačku na razne glasine da će Tesla ove godine konačno izbaciti na tržište dva nova modela.

Riječ je o Cybertrucku i Roadsteru. Mask je naveo da će krajem godine početi pripreme za proizvodnju ovih četvorotočkaša, te da se nada da bi mogli da se nađu na sceni sljedeće godine.

Šef Tesle odbacio je i priče o jeftinijem automobilu koji je trebalo da dođe u formi hečbeka i da predstavlja odgovor ovog brenda na modele poput VW ID.3 i Renault Megane E-Tech.

"Trenutno imamo previše posla, tako da ne radimo na takvom automobilu", zaključio je Musk.

No, to ukazuje da postoji ogromna šansa da Tesla ni naredne godine ne ponudi neki novi model.

Umjesto toga, fokus je na uvećavanju obima proizvodnje. Ove godine kreće sa radom Teslina fabrika pokraj Berlina, gdje će se vršiti montaža Modela 3 i Modela Y za potrebe evropskih kupaca.

Stoga bi trebalo očekivati još veću prodaju ovih automobila na Starom kontinentu.

Podsjećamo, Model 3 je prošle godine bio najprodavaniji EV model u Evropi, a ujedno i najpopularniji pripadnik premijum D segmenta. Teslin automobil ostvario je 141.429 registracije u našem dijelu svijeta, prenosi AutoRepublika.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.