28.5.2022. 11:09
0
Otvoren Muzej oldtimera u Mostaru
Muzej oldtimera otvoren je danas u Mostaru u naselju Rodoč koji se nalazi u blizini stare kasarne. Ovo je prvi ovakav muzej u BiH.

Old timer klub Mostar je od 2017. godine član međunarodne organizacije nacionalnih saveza i grupacija koje se brinu za old timere.

Predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović kaže:

“Ovo što mi otvaramo jedinstveno je u Evropi, jer mi smo prvi Oldtimer klub koji otvara svoj muzej. Ovo je prvi put zabilježeno u Evropi da Klub otvara muzej i servis za procjenu oldtimera i kampus oldtimera”.

U muzeju su izloženi stari automobili, a na dan otvaranja stigli su gosti iz BiH, regiona i Evrope. Među njima i ljubitelji starih automobila iz Subotice.

“Učestvujemo sa nekoliko vozila. Prvi put smo ovdje, grad je prelijep. Čuvanje old timera na bilo koji načim mi se izuzetno sviđa. Imamo i  u Srbiji slične manifestacije. Najbitnije je da se okupljamo i družimo. Već idući vikend imamo susret u Subotici”, kaže Ninoslav Sudarević iz Oldtimer kluba Subotica.

Prostor u kojem se nalazi Muzej oldtimera u Mostaru, dodijeljen je od strane Civilne zaštite HNK-a, a za opremanje objekta izdvojeno je oko 200 hiljada KM.

Osim izložbenog dijela svi posjetitelji moći će u sklopu ponuđenog sadržaja izabrati i avanturističku vožnju, Yugoturu u jednom od restauriranih auta, a ideja je na ovaj način promovirati i Vinsku cestu Hercegovine.

Osposebljen je i prostor za umjetnike gdje će moći izlagati i promovisati svoje radove, prenosi N1.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.