24.12.2022. 19:46
0
Kia ukida proizvodnju modela Stinger
Automobilskim entuzijastima se možda nec´e dopasti vijesti, ali to je vec´ neko vrijeme izgledalo neizbježno.

Kia je dugo bila oprezna kada je u pitanju druga generacija ove sportske limuzine. Osim toga, korejski brend krenuo je u snažnu tranziciju ka elektrifikaciji.

Da stvar bude još gora po Stinger, ovaj model je u međuvremenu doživeo nagli pad prodaje.

Kako se navodi, u prvih devet mjeseci u Koreji je prodato 1.499 primjeraka Stingera, što je za 39,1 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu.

U julu 2021. pojavile su se glasine da će proizvodnja ovog automobila biti okončana do drugog kvartala 2022. godine. Jasno, to se nije dogodilo.

Ranije ove godine, šef dizajna brenda Kia, Karim Habib, rekao je da električni model EV6 GT ima "duh Stingera" u sebi, što ukazuje da korejski proizvođač daje prednost električnim modelima nad SUS limuzinama visokih performansi.

(A. Balićevac)

StingerKia
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.