10.1.2023. 8:36
0
"Talibanski Bugatti": Prvi afganistanski superautomobil, stvarali su ga pet godina
Na internetu posljednjih nekoliko dana kruže snimci o superautomobilu Mada-9, koji predstavlja prvi takav automobil iz Afganistana. Navodno je toliko dobar da će biti rame uz rame s Bugattijem.

Ovo nije render kompanije pune nade koja zamišlja kako bi izgledao automobil koji želi napraviti. Mada-9 je fizičko vozilo koje se može kretati vlastitom snagom. To ga odvaja od projekta kao što su, naprimjer, Ares S1 i SP Automotive Chaos.

Na internetu je dostupno nekoliko kratkih snimaka koji prikazuju ljude koji okružuju automobil i razgovaraju o njemu, a na samo jednom se vidi kako se vozi Mada-9. Tada se kreće malom brzinom, a na snimku se čuje zvuk benzinskog motora u pozadini.

Mada-9 nema niti jednu tehničku specifikaciju koja se može pronaći bilo gdje. Prema brojnim izvorima, Mada-9 je kreacija marke ENTOP. Izvršni direktor je Muhamad Raza Ahmadi, koji tvrdi da je automobil u razvoju nekih pet godina i da će biti gotov za samo dvije sedmice.

Na snimku koji je objavljen na YouTubeu 31. decembra 2022. prikazuje šasiju automobila i letargični četverocilindrični Toyotin motor. Treba napomenuti da mnogi proizvođači superautomobila stavljaju svoja imena na rendere i prototipe u nadu da će im neko platiti dovoljno da naprave samo jedan ili dva funkcionalna primjerka.
Međutim, pitanje je da li će Mada-9 uspjeti u punoj proizvodnji, naročito kada se uzme stanje u zemlji. Inače, objavljeni snimci prototipa na cesti dok pada snijeg i grupa ljudi koja se skupila oko prvog afganistanskog superautomobila su nadrealne...


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.